Здобувачі вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ дистанційно взяли участь у тренінгу «Основи розслідування кіберзлочинів, у тому числі пов’язаних із торгівлею людьми», організованому працівниками ОБСЄ для Департаменту кіберполіції та Департаменту міграційної поліції Національної поліції України. Мета тренінгу – надання базових знань і навичок, необхідних у професійній діяльності, для ефективного виконання завдань з протидії кіберзлочинам, зокрема тих, що стосуються торгівлі людьми.

Учасники розглянули такі теми: «Поліцейська діяльність, керована розвідувальною аналітикою, включаючи концепції, методологію та технологію добування і використання оперативної інформації з відкритих джерел (OSINT)», «Використання сучасних інформаційно-аналітичних технологій для обробки та аналізу здобутої оперативної інформації», «Основні напрями, етапи аналітичної роботи, функції аналітики, моделі аналітичної роботи, основні технології та методи аналізу, порядок та інструментарій підготовки звітів», «Виявлення, фіксування та аналіз «цифрових слідів», які можуть бути використані у якості електронних доказів», «Протидія злочинам у сфері використання віртуальних активів та платіжних інструментів», «Розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми з використанням інформаційних технологій».

Під час заходу учасники активно вирішували завдання, дискутували, ставили питання та ділилися власним досвідом у галузі протидії кіберзлочинності.

Здобувачі вищої освіти за спеціальністю «Кібербезпека» відпрацювали свої знання та навички із кібербезпеки, аналізу інформації та розслідування злочинів. Участь у тренінгу підкреслює активну роль університету в формуванні кваліфікованого персоналу для сфери правоохоронної діяльності, зокрема протидії кіберзлочинам та торгівлі людьми.

ВЗГ ХНУВС