Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Cyber Notes Cast – Critical Factors for the Success of Cybersecurity Projects».

Неінвестування в кібербезпеку є помилкою, яка може завдати організаціям і приватним особам незлічених збитків. Після пандемії Covid-19 цифрова вразливість досягла тривожних цифр із впровадженням моделі роботи в домашньому офісі, що призвело до необхідності розробки ефективних проєктів кібербезпеки для обслуговування найрізноманітніших галузей. Одним із таких напрямків є криптоіндустрія. Незважаючи на нещодавній спад на ринку криптовалют, кіберзлочинці продовжують уважно стежити за криптотехнологіями та посилюють свої атаки.

Під час вебінару спікери надали огляд різноманітних сучасних загроз, пов’язаних із криптовалютою, починаючи від атак соціальної інженерії та закінчуючи розширеними постійними загрозами (APT). Загрози націлюють на бізнес, щоб переконатися, що користувачі будуть поінформовані про основні загрози, аби уникнути їх і зберегти свої безпечні криптоактиви.

Учасники розглянули такі питання: «Оновлені методи, які кіберзлочинці використовують для націлювання на криптоіндустрію сьогодні», «Які цілі переслідують шахраї, орієнтовані на криптовалюту», «Як захистити системи вашої компанії від загроз, спрямованих на криптовалюту».

ВЗГ ХНУВС