У Департаменті освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ України провели освітньо-науковий інтенсив «500 днів супротиву України очима правоохоронців і правозахисників».

Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ, його відокремлені підрозділи, розташовані в різних містах України, приєдналися до заходу. Його відкрила Державний секретар Міністра внутрішніх справ України Інна Ящук. Від імені Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка вона привітала учасників заходу та презентувала видання «500 днів незламності: освіта в системі МВС в умовах воєнного стану», ініційоване Департаментом освіти, науки та спорту Міністра внутрішніх справ. У книзі відображено героїчний шлях закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ.

Під час заходу обговорили дотримання прав людини та діяльність Уповноваженого Верховної ради України в період війни, порушили тему безвісного зникнення осіб за особливих обставин, приділили увагу практиці дотримання прав людини в Національній поліції, розглянули захист прав дітей у судах і протимінну безпеку, обговорили нову українську доктрину, яка визначає пріоритети майбутньої трансформації держави, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським.

ВЗГ ХНУВС