Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Artificial Intelligence in Cybersecurity: Boon or Bane?».

Ландшафт кіберзагроз швидко розвивається, оскільки хакери відкривають нові методи зламу організацій. Хоча запровадження штучного інтелекту, безумовно, допомогло змінити світ, воно також принесло більші ризики через спроби цих хакерів використовувати ШІ для своїх незаконних цілей.

Загрози кібербезпеки залишаються проблемою для власників бізнесу та державних організацій, і очікується, що вони зростатимуть ще більше, оскільки ці загрози є прибутковим бізнесом для кіберзлочинців. Приєднавшись до експерта з питань кібербезпеки та радника Джозефа Штайнберга та технічного директора на місцях Вінки Раджу, учасники вебінару обговорювали роль штучного інтелекту в операціях із кіберзлочинністю та заходи, які можна вжити для подолання ризиків.

На заході обговорювались наступні теми: «Еволюція ШІ у сфері кібербезпеки», «Ризики, які несе штучний інтелект, і що це означає для майбутнього кібербезпеки», «Чому Zero Trust є правильним підходом до ШІ», «Zero Trust — це єдиний спосіб зупинити витоки даних і атаки програм-вимагачів».

ВЗГ ХНУВС