Напередодні Дня Конституції України у Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшла зустріч народного депутата України чотирьох скликань, академіка, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, генерал-полковника міліції Олександра Бандурки зі здобувачами вищої освіти, як офлайн, так і онлайн по всіх локаціях підрозділів університету.

Олександр Маркович розповів, як створювалася та приймалася Конституція України, що є Основним Законом нашої держави. Конституція була ухвалена 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання і набрала чинності у день прийняття. Щороку цього дня ми святкуємо державне свято — День Конституції України.

Курсантська та студентська молодь дізналася від державного діяча, засновника і першого ректора нашого університету унікальний коментар до подій, що стали дійсно історичними, адже Конституція 1996 року була першою визнаною в усьому світі Конституцією незалежної Української держави. Вона визначила основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини й громадянина, порядок організації та функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

ВЗГ ХНУВС