Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Ґендерно орієнтований підхід у бюджетному процесі» через платформу EdEra.

Учасники курсу навчились, як забезпечити ґендерну рівність за допомогою бюджетних коштів, аналізувати бюджетні програми, проводити моніторинг їх виконання та ухвалювати відповідні управлінські рішення, щоб забезпечити ґендерну рівність. Заняття проводились з використанням відеолекцій, додаткових матеріалів до лекцій, практичних завдань, тестів для самоперевірки набутих знань, корисних посилань.

Курс розроблено проєктом «Ґендерне бюджетування в Україні», фінансованим Швецією, який підтримує Міністерство фінансів України у впровадженні та застосуванні ҐОБ, спільно зі студією онлайн-освіти EdEra.

Ірина Антол успішно пройшла тестування та отримала сертифікат. Здобуті знання будуть застосовані у межах навчальних курсів, що викладаються кафедрою правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки.

ВЗГ ХНУВС