Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у саміті «Code to Cloud Cybersecurity Summit 2023». Під час заходу експерти поділилися своїми ключовими ідеями та унікальними поглядами.

Програми все частіше розробляються у хмарних, багатохмарних і гібридних середовищах. Це дає можливість для більш швидшого розвитку, але створює проблеми для служби безпеки, які можуть відставати. Щоб усунути цю прогалину, організаціям потрібно консолідувати безпеку в багатофункціональну платформу, яка проста у використанні для команд і вбудована в кожну фазу циклу розробки програми. Платформний підхід відповідає широкому набору взаємопов’язаних потреб, що охоплюють традиційно розрізнені команди.

Учасники обговорювали такі теми: «Виправлення додатків: чому ринок надмірно інвестував у виправлення, що лише уповільнює роботу розробників, і як стратегія профілактики є єдиним способом гарантувати, що ризики безпеці не стануть інцидентами», «Розширення зони атаки: як розробники просувають цифрові інновації, а зловмисники слідують цьому прикладу», «Працює підхід до платформи: як тисячі клієнтів Prisma Cloud усувають операційні силоси та масштабують безпеку, створюючи культуру DevSecOps».

ВЗГ ХНУВС