Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Марина Джафарова спільно з дільничним офіцером поліції сектору превенції відділу поліції № 1 Коростенського районного управління поліції ГУНП у Житомирський області провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 2 на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Працівник практичного підрозділу зазначив, що дослідження проблем забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення набуває особливої актуальності в умовах приведення адміністративного законодавства у відповідність до міжнародних стандартів. Окрему увагу  звернув на послідовність вчинення адміністративно-процесуальних дій під час складання поліцейськими процесуальних документів у справах про адміністративні правопорушення.

Він зауважив, що в повсякденній роботі сучасний поліцейський повинен правильно вживати юридичні терміни, володіти точністю законодавчих формулювань, нормами службового етикету та правилами мовленнєвої поведінки під час перемовин, нарад, дискусій, публічних виступів, адже вони за будь-яких обставин мають підтримувати на належному рівні імідж правоохоронної системи. Курсанти ставили багато запитань, на які поліцейський давав відповіді та наводив приклади з власного практичного досвіду.

ВЗГ ХНУВС