Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у другому Всеукраїнському форумі з кібербезпеки «HackIT 2016».

Курсанти факультету № 4 (кіберполіції) та студенти факультету № 6 (права та масових комунікацій), а також науково-педагогічні працівники цих факультетів вже вдруге беруть участь в одному з найбільших заходів у сфері кібербезпеки в Україні, а університет виступив партнером форуму у сфері освіти.

Форум був організований харківською компанією ProtectMaster для фахівців у сфері інформаційної безпеки та етичних хакерів. Мета заходу – виявлення проблем і рішень в умовах постійної інформаційної війни, а також підготовка фахівців з цієї тематики, що є важливим стратегічним напрямком як для приватних організацій, так і для України в цілому.

На початку форуму організатори влаштували театралізовану виставу, присвячену тематиці заходу, після чого з вітальними словами до учасників форуму звернулися представники компанії ProtectMaster Нікіта Книш та Володимир Таратушка, а також виконуючий обов’язки ректора Харківського національного університету радіоелектроніки Едуард Рубін. Вони побажали присутнім корисно провести час та отримати нові знання від спікерів – провідних фахівців у сфері кібербезпеки. Також виступаючі зазначили, що Харків є осередком України як у сфері підготовки кадрів для ІТ-компаній, так і за кількістю компаній-роботодавців у цій сфері, і саме тому проведення такого заходу є дуже важливим та актуальним.

У рамках проведення форуму проходив конкурс стартапів у галузі інформаційної безпеки, в якому як член журі взяв участь декан факультету № 4 (кіберполіції) університету В’ячеслав Марков.

Із доповідями перед понад 500 учасниками форуму виступили провідні вітчизняні та закордонні фахівці у сфері інформаційної безпеки, представники державних установ та комерційних компаній, у тому числі міжнародних. На форумі одночасно працювало три секції і учасники під час перерв між доповідями переходили від однієї лекційної зали до іншої, щоб прослухати доповіді з питань, що цікавили найбільше.

Заступник начальника Слобожанського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України Денис Гармаш виступив перед учасниками форуму із доповіддю про основні функції, задачі та досягнення української кіберполіції. У своїй доповіді він зазначив, що основним навчальним закладом з підготовки та підвищення кваліфікації українських кіберполіцейських є саме Харківський національний університет внутрішніх справ.

У перервах між доповідями учасники форуму брали участь у цікавих інтерактивних розвагах, тестах, знайомилися з експонатами виставки засобів захисту інформації, спілкувалися зі спікерами, дискутували з проблемних питань та ділися власним досвідом із вирішення певних проблем у сфері кібербезпеки. Представники університету також брали активну участь у цих заходах та відповідали на запитання щодо навчального закладу, який вони представляли.

Отриманні під час форуму знання курсанти та студенти університету використають під час майбутньої професійної діяльності, а науково-педагогічні працівники – у навчальному процесі.