Для курсантів 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ асистентом кафедри економічної кібернетики Української академії банківської справи Національного банку України Ольгою Синявською було проведено лекцію на тему: «Прогнозування соціальних процесів».

Лекцію було організовано та проведено в приміщенні навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору (на громадських засадах) університету.

У ході проведення лекції Ольга Олександрівна ознайомила курсантів із методами прогнозування, що використовуються як в економіці держави, так і в сфері протидії злочинності, а також для аналізу інших соціально-економічних процесів в країні.

Методи математичного прогнозування стану та динаміки розвитку злочинності, криміногенної ситуації в певному регіоні, місцевості можуть бути застосовані як інформаційна база при прийнятті управлінських рішень щодо ефективного використання сил та засобів органів внутрішніх справ з метою попередження та протидії злочинності.

ВЗГ ХНУВС