У процесі засвоєння освітньо-професійних програм курсанти факультету №2 беруть активну участь у діяльності відділення юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Вінниця. Під час прийому громадян в юрклініці здобувачі освіти застосовують теоретичні знання на практиці, надаючи допомогу населенню з широкого кола питань у різних галузях права.
Нещодавно курсанти-консультанти юридичної клініки разом із доцентом кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету №2, доктором юридичних наук Михайлом Грібовим ознайомилися з роботою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області. Діяльність центру спрямована на надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги, проведення правопросвітницької роботи тощо.
У роботі центру беруть участь юристи, які забезпечують присутність захисника під час здійснення досудового розслідування та судового провадження у випадках, коли захисник відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, у випадках затримання особи, застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, адміністративного затримання чи адміністративного арешту та інших передбачених законодавством випадках.
Під час відвідування центру майбутні правоохоронці ознайомились з принципами організації і проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання безоплатної правової допомоги.

ВЗГ ХНУВС