Сьогодні у випускників з’явились перші зірки на погонах, а з ними – велика відповідальність за долю країни та українського народу. Вони стали лейтенантами, а кращі з кращих, відмінники у навчанні та службі – старшими лейтенантами. Разом із випускниками університету попередніх років вони стоятимуть на варті Закону, захищатимуть права і свободи громадян, інтереси держави, її цілісність і суверенітет.

Молоді, вмотивовані офіцери, поповнили лави Національної поліції України і вже завтра нестимуть службу в різних областях. Багато з них доєднаються до Об’єднаної штурмової бригади «Лють» «Гвардії наступу» аби знешкоджувати окупантів, стримувати та давати відсіч російській агресії проти України, впевнено йти до перемоги.

Після внесення Прапора університету, Державного Прапора України та виконання Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання патріотизм, мужність, вірність обов’язку та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність і незалежність України, усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків, а також мирних громадян.

Відбулося вручення дипломів. Від імені Міністерства внутрішніх справ України, керівництва Національної поліції України випускників на різних локаціях університету привітали заступники Голови Національної поліції України Геннадій Федорюк та Олександр Фацевич. Молоді офіцери отримали настанови від Державного секретаря МВС України Інни Ящук, директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Олександра Тарасенка, що були надіслані на адресу вишу. За вагомі результати у навчальній та науковій діяльності, активну участь у громадському житті університету, віддану службу трьом випускникам вишу призначено Премію Міністерства внутрішніх справ України імені Дениса Монастирського. Сертифікати на її отримання вручили заступники Голови Національної поліції. Вони висловили впевненість, що поліцейські будуть віддано й сумлінно служити українському народу, гідно нести звання випускника Харківського національного університету внутрішніх справ. «Війна все змінила. Правоохоронці беруть участь у бойових діях, вступають до «Гвардії наступу», щоб найскоріше звільнити нашу землю від російських агресорів. Ви також приєдналися до цього визвольного руху за перемогу України. Нехай провідниками вашого життя завжди будуть любов до України, вірність Присязі, чесність, людяність, справедливість i Закон», - відзначили представники керівного складу Національної поліції у своїх виступах.

Заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Андрій Кавунець, заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юрʼєв та т.в.о. начальника Сумської обласної військової адміністрації Тарас Савченко побажали випускникам бути сильними й стійкими, постійно підвищувати рівень професіоналізму, сумлінно виконувати свої обов’язки, служити українському народу. Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий та Андрій Кавунець вручили кращим випускникам Почесні грамоти Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької обласної ради, а також грошові винагороди. Було відзначено і працівників університету.

Начальники ГУНП в областях: Вінницькій – Іван Іщенко, Хмельницькій – Руслан Герасимчук та т.в.о. начальника ГУНП в Сумській області – Петро Токар привітали випускників з успішним завершенням навчання та зазначили, що їх вже чекають у практичних підрозділах Національної поліції України. Побажали наполегливості у досягненні поставленої мети.  

Вінницький міський голова Сергій Моргунов закликав курсантів постійно набувати нових знань і навичок, зростати професійно та відзначив кращих випускників Подяками Вінницької міської ради та грошовими винагородами.

З вітальними словами виступили: Сумський міський голова Олександр Лисенко; директорка Департаменту освіти та науки Сумської обласної військової адміністрації Вікторія Гробова; ректор Національної академії Національної гвардії України Сергій Соколовський; міський голова м. Кам’янець-Подільський Михайло Посітко; депутатка Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко; перший заступник голови Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Хмельницької області Петро Мосендз; заступник голови Кам’янець-Подільської районної ради Микола Чумак, начальник Кам’янець-Подільського гарнізону Богдан Беркута; в.о. голови Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Роман Савчук; керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури Олександр Гончар; начальник Кам’янець-Подільського міського відділу Управління Служби безпеки України Григорій Олендра; начальник Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області Василь Шкіндюк; начальник Кам’янець-Подільського районного управління ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Віталій Мельник; в.о. начальника Кам’янець-Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Павлов; командир патрульної роти військової частини Національної гвардії України Сергій Гребеля.

Від імені випускників університету виступили Даниїл Орлов, Владислав Толстих, Микола Сіроштан, які запевнили, що будуть гідними продовжувачами найкращих традицій правоохоронців, чесно служитимуть людям, захищатимуть та відстоюватимуть цілісність нашої держави. Вони запропонували покласти квіти до пам’ятника захисникам України.

З напутніми словами до випускників від імені ректора університету Валерія Сокуренка звернулися проректори вишу: Сергій Бортник, Олександр Музичук та начальник Сумської філії університету Сергій Лукаш. У своїх виступах вони зазначили: «Ви закінчили один із кращих закладів вищої освіти України, одягли офіцерські погони у надзвичайно складний час. Більшість із вас поїдуть працювати на схід, підтримувати правопорядок та допомагати налагоджувати життя людей на деокупованих територіях, виявляти диверсантів, посібників російського агресора, колаборантів. Ви служитимете у слідчих підрозділах, підрозділах карного розшуку, дізнання, превенції, інформаційно-аналітичної підтримки, кадрового забезпечення, кіберполіції та стратегічних розслідувань. Будьте сильними і незламними, любіть свій рідний край, свою землю, свій народ, беззастережно вірте у нашу Перемогу, наближайте її своєю відданою службою.

Вітаємо вас із випуском! Упевнені, Україна переможе! Слава нашим Героям – Захисникам і Захисницям! Слава Україні!». Правами ректора університету грошовою винагородою були заохочені кращі випускники вишу.

Відбулася церемонія прощання з Прапором університету, який є символом честі і звитяги, доблесті й слави, традицій навчального закладу, ознакою його статусу та історії. Прапор є нагадуванням кожному курсанту та офіцеру про священний обов’язок бути гідними девізу університету: «Знання. Закон. Честь». Він зобов’язує самовіддано служити Батьківщині та Українському народу, мужньо і непохитно його захищати, забезпечувати законність і правопорядок у державі.

Під час заходу для гостей виступив підрозділ барабанщиць та художньої самодіяльності. Урочистим маршем пройшли випускники Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС