Інноваційний проєкт «Кадетський корпус поліції» успішно стартував у Вінницькій області у 2021 році. Його мета – підготувати юнаків і дівчат до вступу у заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання. Кадети – це сьогоднішні випускники шкіл та ліцеїв, які мріють стати поліцейськими. Харківський національний університет внутрішніх справ, передислокувавшись з початком війни на Вінниччину, долучився до реалізації спільного з ГУНП у Вінницькій області проєкту «Кадетський корпус поліції».

З молоддю зустрілися та поспілкувалися ректор університету, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, заступник начальника ГУНП у Вінницькій області, майор поліції Ігор Волокітенко та проректор університету Анатолій Клочко.

Ректор привітав кадетів й розповів про навчання курсантів у поліцейському виші. Зазначив, що професії, які можна здобути в університеті, завжди актуальні та важливі в суспільстві. Навчання дасть можливість особистісного розвитку та подальшого кар’єрного зростання. Він побажав успішно пройти підготовку та стати курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ.

Заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Ігор Волокітенко наголосив, що метою створення проєкту було бажання допомогти молоді обрати майбутню професію, в якій вони зможуть найкраще реалізувати свій потенціал. Подякував університету за співпрацю та можливість кадетам бути пліч-о-пліч з курсантами, брати з них приклад.

Проректор Анатолій Клочко розповів, що працівники поліцейського вишу мають великий досвід роботи з молоддю. Керівництво університету та науково-педагогічний склад турбуються про життя кожного курсанта, про їх навчання, виховання та дозвілля. Кадетам побажав не боятись випробувань та сміливо рухатись вперед.

Слухачі курсу «Кадети поліції» познайомилися із представниками науково-педагогічного складу університету та відвідали спеціалізовані аудиторії: тактичної медицини, вогневої підготовки, криміналістики, тактичної та спеціальної фізичної підготовки. Слухачам було продемонстровано зразки озброєння, оснащення та інші засоби, що поліцейські застосовують у службовій діяльності, і, які будуть використовуватися під час навчання кадетів, презентовано практичні заняття щодо використання БПЛА. Після насиченого дня кадетів пригостили курсантським обідом.

Вже за тиждень на кадетів очікує старт навчання. Заняття будуть проводити досвідчені викладачі та професійні тренери університету, представники практичних підрозділів Вінницької поліції.

ВЗГ ХНУВС