Професор кафедри конституційного і міжнародного права факультету №4 Андрій Войціховський взяв участь у тематичній онлайн-лекції історика, громадського діяча, політолога, члена експертної ради Центру громадянських свобод В’ячеслава Ліхачова на тему «Ксенофобія в Україні: чи реальна загроза?», підготовленої Center for Civil Liberties/Центром громадянських свобод та Київською школою прав людини та демократії.
Під час лекції доповідач зауважив, що питання ксенофобії стало одним із найбільш зручних для маніпулювання у російській пропаганді, що спрямована на дискредитацію України в очах міжнародної спільноти та дестабілізацію ситуації у самій країні. Російські спекуляції викликають в українському суспільстві природну реакцію заперечення. Однак не пропаганда зі зворотним знаком, а лише твереза та чесна оцінка, заснована на перевірених фактах, може бути гідною відповіддю на російську дифамацію.
Захід надав можливість учасникам розібратися, чи є в Україні ксенофобія, і наскільки вона є реальною загрозою стійкості суспільства перед зовнішньою загрозою та іншими викликами.

ВЗГ ХНУВС