Одним із культурних феноменів, які поєднують українців у світі, є постать яскравої виконавиці українських народних та естрадних пісень – американської співачки українського походження Квітки Цісик (1953–1998). Відділом соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ для здобувачів вищої освіти факультетів №2 та №3 було організовано участь у літературно-музичному заході «Незабутня Квітка Цісик» з нагоди 70-річчя від дня її народження.
Провідні актори і солісти Вінницького обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського розповіли курсантам про легендарну співачку, показали фрагменти вистави «Кvітка» та виконали пісні з репертуару Квітки Цісик.
Свого часу Квітка, яку батьки виховували в любові до України, багато зробила для популяризації української культури у світі. Відомі українські пісні та оригінальне аранжування в її виконанні стали популярними й в самій Україні, де через передчасну смерть співачка так і не встигла виступити з концертами. Квітка Цісик не шкодувала ні власних заощаджень, ні часу, щоб українська пісня стала частиною світової культури та своєрідним мостом, який продовжує поєднувати українську діаспору з Батьківщиною.

ВЗГ ХНУВС