Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідали заступник міністра – керівник апарату Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай, заступник начальника Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Олександр Користін.

Представники міністерства і ректор навчального закладу Валерій Сокуренко зустрілися з постійним та перемінним особовим складом університету. Вітаючи аудиторію, заступник міністра Олексій Тахтай зазначив, що в міністерстві добре знають діяльність Харківського національного університету внутрішніх справ, пишаються його випускниками та досягненнями колективу, і запропонував присутнім поспілкуватися на теми, які сьогодні є найбільш актуальними для працівників та курсантів навчального закладу.

Він докладно відповів на кожне запитання аудиторії, зазначивши, що «Стрижнем держави завжди була правоохоронна система, тому що безпека людини та охорона її здоров’я – понад усе. На сьогоднішній день дуже багато залежить від вас і від тих людей, які працюють безпосередньо на місцях. Я вважаю, що поліція робить не тільки усе можливе, але й неможливе. Робота йде постійно, вона не буде зупинятися, і я думаю, що все одно ми приречені на успіх», – сказав Олексій Тахтай.

Щодо навчальних закладів заступник Міністра зазначив: «Навчальні заклади системи МВС – одні з найкращих в системі вітчизняної освіти. В них працюють висококваліфіковані науково-педагогічні колективи, вони мають сучасну матеріально-технічну базу. Наші виші будуть й надалі розвиватися, у нас колосальні можливості та важливі завдання, які ми повинні вирішувати. Ми розпочали реформи і не маємо права зупинятися».

Після зустрічі з особовим складом університету Олексій Тахтай та Олександр Користін переглянули конкурс театралізованих виступів творчих колективів факультетів навчального закладу «До Дня захисника України». Тема конкурсу – становлення та розвиток правоохоронних органів України (з використанням елементів стройової підготовки, вокалу, хореографії та спортивно-бойового мистецтва).

Представники міністерства познайомилися з роботою центру протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, оглянули комп’ютерний клас, спеціалізовані навчальні аудиторії – залу судових засідань, зелену кімнату, в якій курсанти та студенти вчаться надавати психологічну допомогу, відвідали навчальні заняття з працівниками патрульної поліції, які проходять курси підвищення кваліфікації в університеті, оглянули навчальну базу № 2, де сьогодні активно триває будівництво спортивного стадіону і центру психологічної допомоги.

ВЗГ ХНУВС