Науково-педагогічні працівники та курсанти факультету №1, задіяні у роботі відділення юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Кам’янець-Подільський, взяли участь у вебінарі за темою «Роль системи безоплатної правової допомоги України в діяльності юриста», який проводила в.о. директора Лівобережного Київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілія Йолкіна.
Захід відбувся у формі жвавої та конструктивної дискусії. Лілія Йолкіна ознайомила курсантів із місією системи безоплатної правової допомоги в Україні – захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.
Окрему увагу було приділено функціям та завданням системи безоплатної правової допомоги. До завдань системи БПД належать: надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень із правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації. Завершуючи зустріч, Лілія Йолкіна наголосила, що громадяни України використовують правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань та мають рівний доступ до правосуддя.
Отримані практичні поради стануть у нагоді курсантам у подальшій професійній діяльності та у роботі відділення юридичної клініки ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський.

ВЗГ ХНУВС