Відбулося засідання наукового гуртка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 на тему «Міжнародно-правові наслідки порушення росією принципу територіальної цілісності України». У засіданні взяли участь завідувачка кафедри, кандидатка юридичних наук Тетяна Гудзь, керівник наукового гуртка, кандидат юридичних наук Олександр Радченко, представники науково-педагогічного складу кафедри. Захід присвячений роковинам повномасштабного вторгнення військ російської федерації в Україну.

Обговорювалися питання порушення країною-агресором фундаментальних принципів міжнародного права, зокрема принципу територіальної цілісності держав. Наголошено на ролі міжнародного співтовариства у процесі покарання держави-агресора за дії, що суперечать принципам міжнародного права та ставлять під загрозу міжнародий мир і безпеку. Відзначено важливу роль міжнародних універсальних і регіональних організацій у справі засудження політики росії як держави-агресора та надання міжнародної гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні та українським біженцям за кордоном.

Розглядалися й поточні питання роботи наукового гуртка та наукової діяльності його членів, зокрема, з підготовки тез доповідей для подальшої публікації у збірниках тез доповідей всеукраїнських та міжнародних наукових і науково-практичних конференцій, круглих столів за відповідним профілем наукових досліджень.

ВЗГ ХНУВС