Напередодні Дня єднання здобувачі вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у презентації книги «Обпалені війною», яка відбулася в читальній залі Вінницької обласної наукової універсальної бібліотеки ім. В. Отамановського. Автор книги – голова профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук – людина зі значним досвідом державної та громадської роботи.
На презентації були присутні представники державної влади, місцевого самоврядування, письменники, науковці, митці, представники профспілкових організацій, курсантська та студентська молодь. Завдяки директорці наукової бібліотеки ХНУВС Олені Музиці курсанти можуть ознайомитися з творчістю Юрія Піжука й в університетській бібліотеці.
Вірші Юрія Піжука викривають варварську і загарбницьку сутність розв’язаної агресором війни. У збірці поезій «Обпалені війною» кожен рядок пронизаний силою, що зараз живе у кожному українцеві, та якою дивується весь світ, але головне – у кожній поезії цієї книги є надія на перемогу.
Захід організовано відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС