Про це Президент України заявив сьогодні, 19 грудня, вітаючи  правоохоронців із Днем міліції. Глава держави висловив підтримку усіх починань Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в частині реформування правоохоронного відомства.

 

В урочистостях з нагоди професійного свята – Дня міліції – взяли участь керівники відомства, ветерани, бійці підрозділів міліції особливого призначення, молоде покоління правоохоронців – курсанти відомчих вишів.

 

Учасники урочистого зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять колег, які полягли у боротьбі з криміналом та в боях за незалежність і територіальну цілісність України.

 

Петро Порошенко наголосив, що ці правоохоронці віддали життя за Батьківщину, за її суверенітет, територіальну цілісність і незалежність. Вони в числі перших прийняли удар агресора і його поплічників-терористів.

 

– Вони віддали свої життя у великій війні. У вітчизняній війні 14-го року. У війні за справжню незалежність, – підкреслив Президент України.

 

Проте війна триває не лише на сході держави, правоохоронці гинуть і при виконанні свого обов’язку. Прикладом цього стала вчорашня загибель у столиці трьох працівників міліції. Це та ціна, яку Україна платить кожен день. Країна і народ покладаються на українську міліцію, для того, щоб вона захистила громадянина, людину, Закон і Державу.

 

– Я можу сьогодні сказати, що в абсолютній більшості випадків українська міліція гідно, героїчно виконує ті обов’язки, які покладені на неї Конституцією, законами і державою, – підкреслив Петро Порошенко.

 

Глава держави висловив підтримку всіх починань Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і його першого заступника Еки Згуладзе в частині реформування правоохоронного відомства. Петро Порошенко зазначив, що підтримує ідею перейменування міліції в поліцію, а також закликав подолати корупцію у відомстві, навіть не дивлячись на «другий фронт», який фактично відкрив кримінал.

 

– Я впевнений, що такі екстремальні умови мають стати міцним фундаментом довіри і єднання міліції і народу. Я впевнений, що своїми професійними і сміливими діями міліція насправді стає народною, – підкреслив Президент України Петро Порошенко. 

 Прес-служба МВС України

http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/1280083;jsessionid=255631C19A6FE6ACB3668BF1A3EDC7AC