Представники Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з проректором Анатолієм Клочком та помічником ректора Віктором Слишем провели виїзний День відкритих дверей у Комунальному закладі «Тульчинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» Вінницької обласної ради. У профорієнтаційному заході взяв участь заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Іван Заяц.
Анатолій Клочко передав усім присутнім привітання від ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка та зазначив, що професії, які можна здобути в університеті, завжди актуальні, затребувані й необхідні суспільству. Будь-яка професія, отримана в поліцейському виші, надає можливості для особистісного розвитку та подальшого кар’єрного зростання.
Заступник начальника Управління превентивної діяльності закликав юнаків і дівчат не боятися випробувань, сміливо йти до своєї мрії та не схибити, обираючи майбутню професію.
Ліцеїсти поспілкувалися з представниками факультетів №2 та №3, які презентували спеціальності та спеціалізації, за якими готують фахівців для Національної поліції України. Їм розповіли про переваги професії правоохоронця, пояснили особливості оформлення особових справ і подання документів для вступу до вишу, про умови навчання та проживання в університеті. Було зазначено, що кандидати з числа цивільних осіб, які бажають навчатися в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні пройти обов’язкову електронну реєстрацію на сайті osvita.np.gov.ua.
Результатом спільного заходу стала домовленість між керівництвом навчальних закладів щодо підписання Договору про співпрацю.

ВЗГ ХНУВС