Творчу зустріч з курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ провела українська актриса театру і кіно, народна артистка України, Герой України Ада Роговцева. Зустріч пройшла в межах кінотуру Державного агентства України з питань кіно «Кіно заради Перемоги!». Вона розповіла молоді про свій життєвий та творчий шлях, поділилася власними поетичними творами. Як зазначила Ада Миколаївна, «таких людей як я, що живуть 85 років, рятує тільки те, що до цього часу мені все цікаво. І це велике благо, коли не зникає в серці ота любов до всього сущого».

Ада Роговцева та її донька Катерина Степанкова розповіли про їх волонтерську діяльність під час війни та продекламували вірші відомих українських поетів, які читали воїнам на передовій.

Під час зустрічі відбулася презентація документального фільму «Вітер зі сходу» за участі Ади Роговцевої. Це історії митців театру й кіно, які впродовж 2014-2019 років виступали на сході України перед військовими та місцевими жителями. Головна мета фільму - дати відповідь на актуальне зараз питання: чи має право митець лишатися осторонь тих гарячих подій, які відбуваються в його країні.

Зустрічі з такими мужніми й вольовими людьми завжди надихають, мотивують і вселяють віру у власні сили. За кожною фразою Ади Роговцевої - величезний досвід, перевірена роками й випробуваннями мудрість і справжня любов до життя.

ВЗГ ХНУВС