Старша викладачка кафедри українознавства факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Єльнікова підвищила кваліфікацію за програмою «STEM-освіта: науково-практичні аспекти та перспективи розвитку сучасної системи освіти в умовах війни».

За умов воєнного стану важливого значення набувають питання створення комфортного освітнього середовища й організації якісного освітнього процесу, що може бути забезпечено завдяки STEM-освіті, адже вона передбачає використання інформаційних технологій, розвиває навички самостійного добування нових знань, формує критичне мислення тощо.

У тезах, що були підготовлені під час підвищення кваліфікації й опубліковані в збірнику науково-методичних доповідей, Наталія Єльнікова наголосила на тому, що STEM-освіта дозволяє сформувати у майбутніх фахівців усвідомлену активну діяльність, тому мовна грамотність – це фундамент усвідомленої, «людської» технологічності. А затребувані сьогодні комунікативні навички, організованість, здатність вирішувати конфлікти, уміння переконувати, працювати в команді, адаптивність, що розвиваються за допомогою методик STEM-освіти, значною мірою є продуктом гуманітарного мислення.

ВЗГ ХНУВС