Запобігання насильству та ідентифікація цієї проблеми серед оточення є важливою складовою роботи правоохоронців і юристів. У воєнний час отримання нових знань з цієї тематики набирає нових актуальних рис. 20 курсантів і 20 студентів Сумської філії ХНУВС підтримали просвітницьку ідею Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» і пройшли курс «Онлайн-інструменти протидії домашньому насильству» на платформі «Дія. Цифрова освіта».  

За задумом розробників освітнього серіалу, цифрові інструменти є ще однією додатковою можливістю захистити себе. Саме про них дізналися здобувачі освіти у процесі розгляду кейсів, що базуються на складних життєвих ситуаціях,  і змоделювали способи їх розв’язання з використанням цифрових інструментів. За результатами успішно складених тестів юнаки та дівчата отримали сертифікати (тривалість 2 години/ 0,2 кредиту EKTC).

Завдяки інноваційній формі подання матеріалу у вигляді освітнього серіалу, складні питання подано зрозуміло й доступно. Крім удосконалення цифрових навичок, важливим результатом навчання є руйнування стереотипного сприйняття ситуацій та алгоритмів поведінки, які є проявами насильства, формування нульової толератності до насильства, активної і проактивної позиції з метою убезпечення себе, близьких і тих, хто цього потребує, від його проявів.

За інформацією завідувачки кафедри соціально-економічних дисциплін кандидатки економічних наук, доцентки Олени Лук’янихіної, яка і запропонувала підвищити свої компетентності в рамках вивчення «Безпеки життєдіяльності» та «Особистої безпеки поліцейського», курсанти та студенти позитивно оцінили переваги неформальної освіти як за формою, так і за змістом, і виявили бажання опанувати й інші курси.

Сумська філія ХНУВС