Заступниця завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Олена Федосова пройшла міжнародне стажування «Scientific Perspectives and Innovations in Educations: Experience of the Czech Republic» («Наукові перспективи та інновації в освіті: досвід Чехії») для педагогічних і науково-педагогічних працівників, організоване Міжнародним економічним інститутом (м. Есеніце, Чехія).

Програма стажування включала опрацювання трьох модулів. Перший модуль «Академічна мобільність в освіті» охопив питання систематизації та аналізу форм реалізації мобільності науково-педагогічного складу та інструментів її державної підтримки; інтегральної класифікації форм міжнародної студентської мобільності, а також організаційно-правових механізмів розширення «експорту» освітніх послуг.

Тема другого модуля «Інноваційні напрями розвитку галузей науки: досвід Чехії» присвячена була питанням зовнішніх умов довгострокового прогнозу науково-технічного розвитку та можливих наслідків реалізації глобальних викликів і тенденцій для науки в Чехії, а також проривних технологій і перспективних інновацій, здатних зробити істотний внесок у вирішення найважливіших проблем фундаментальних досліджень у галузях науки.

Під час третього модуля «Освіта та наукові дослідження в умовах сучасного розвитку економіки. Інноватика та методи навчання» були детально розглянуті моделі розвитку державної політики у сфері вищої освіти в розвинених країнах світу; запропоновані шляхи удосконалення системи статистичних показників інноваційного розвитку науково-технологічної політики, а також ознайомлено з інноваційними аспектами реформування законодавства Чехії щодо стимулювання та інтеграції наукової, науково-технічної діяльностей та освіти.

За результатами роботи заходу та опанування нових знань Олена Федосова отримала Міжнародний сертифікат проходження стажування, що відповідає 180 год. (6,0 кредитів ECTS).

ВЗГ ХНУВС