Напередодні відзначення 300-річчя з дня народження видатного українського філософа, поета, байкаря і музиканта Григорія Сковороди відділом соціально-гуманітарної роботи університету для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано відвідування літературно-мистецького заходу захід «Григорій Сковорода: шлях мудреця». Він відбувся в читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук та у просторому вестибюлі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Вступна доповідь кандидата філологічних наук Ірини Зелененької дозволила поглянути на постать і творчість великого українця сучасними очима. Неоднаразово було згадано і музей у Сковородинівці, який чекає на післявоєнне відродження. Виступи учнів театрального відділення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька», акторів Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського, фольклорного гурту «Мокоша» – зробили захід різнобарвним і цікавим.

Номери у виконанні молодих артистів не залишили байдужими курсантів, які щиро аплодували виконавцям творів великого філософа. Завдяки таким заходам постать Григорія Сковороди стає ближчою і зрозумілішою для сучасної молоді.

ВЗГ ХНУВС