Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Securing identities». Його основна мета – отримання  уявлення про управління обліковими даними у хмарних сервісах М365 з описом доступних сценаріїв конфігурації механізмів аутентифікації користувачів. Також ми дізналися, як зробити їх безпечними.

На вебінарі розглядалися такі питання: переваги, які надають доступні механізми аутентифікації в Azure AD; знайомство із сервісами SSPR, MFA, CA; розуміння безпеки ідентифікаційних даних у хмарному середовищі. Обговорювалися основні пріоритети та ключові поняття ідентифікації користувачів у сервісах Microsoft М365, сценарії конфігурації сервісу Azure AD Connect.

Відбулася демонстрація роботи сервісів: самообслуговування пароля в Azure AD - Self-Service Password Reset (SSPR); багатофакторної перевірки для Azure AD - Multifactor Authentication (MFA); контролю доступу до сервісів M365 - Conditional Access (CA); демонстрації можливостей Microsoft 365 Compliance Center, а також розглянули планування подальших кроків та превентивних заходів. Отримані знання будуть використані у службовій діяльності.

ВЗГ ХНУВС