Доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 ХНУВС Микола Голуб спільно з інспекторками сектору протидії домашньому насильству Харківського районного Управління № 2 старшим лейтенантом поліції Катериною Швед та Харківського районного Управління № 1 старшим лейтенантом поліції Іриною Путніною провели для студентів лекційне бінарне заняття з навчальної дисципліни «Адміністративна діяльність поліції» за темою «Організація роботи НПУ по попередженню та протидії випадкам домашнього насильства в умовах воєнного стану».
Катерина Швед та Ірина Путніна розповіли слухачам про функціонування груп швидкого реагування Національної поліції у структурі Головного управління Національної поліції в Харківській області, завданням яких є протидія домашньому насильству, про особливості несення служби в умовах воєнного стану. Увагу студентів було акцентовано на тому, що основним завданням цих підрозділів є оперативне реагування на випадки домашнього насильства.
Поліцейські, які входять до складу цих оперативних групп, здатні надавати медичну, правову та психологічну допомогу постраждалим. Вони пройшли відповідну підготовку з оперативного реагування та протидії вчиненню домашнього насильства. Такі мобільні групи швидкого реагування створені в Управлінні превентивної діяльності ГУНП в Харківській області і функціонують з вересня 2019 року.
Заняття, проведене із залученням практичних працівників, викликало високу мотивацію, стимулювало творчий пошук студентів. Адже бінарні заняття розвивають аналітичні можливості, мають великий виховний потенціал, допомагають перенести вже сформовані навички та вміння в нові сфери діяльності. Участь практичних працівників поліції підвищила актуальність теми лекційного заняття, зробила його більш цікавим і повчальним.

ВЗГ ХНУВС