Доцентка кафедри соціології та психології Харківського національного університету внутрішніх справ кандидатка біологічних наук Олена Шахова пройшла міжнародне дистанційне підвищення кваліфікації в межах міжнародної довгострокової освітньої програми «Підвищення кваліфікації з гештальт-терапії. Гештальтпідхід у роботі зі складними клієнтами та в роботі з парою і групою».
Навчальна програма проходила за темою «Теорія поля в груповій роботі в гештальт-підході. Field theory in group work – gestalt approach». Тренером програми виступив гештальт-терапевт, супервізор, засновник та керівник Манчестерського Гештальт Центру (Велика Британія) Пітер Філіппсон.
Гештальт-терапія – це один з найпопулярніших напрямків сучасної психотерапії, заснований Ф. Перлзом, що інтегрує досягнення гештальтпсихології, психоаналізу і холістичної теорії, та передбачає індивідуальну і групову роботу. У фокусі уваги навчальної програми були сучасні підходи до проведення психотерапевтичних груп у гештальт-підході. У процесі роботи було ретельно розглянуто: функції психотерапевта в групі; правила, етичні принципи та практичні аспекти проведення гештальт-груп.
За результатами навчання Олена Шахова отримала сертифікат, що засвідчує успішне проходження програми підвищення кваліфікації (обсяг (тривалість) навчання склала 30 годин).

ВЗГ ХНУВС