Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Ransomware Threat Landscape 2022: Lessons Learned & Review of Attack Trends».
З початку пандемії COVID-19 в регіоні EMEA спостерігається експоненційний сплеск кібератак. Організації в країнах Європи, Близького Сходу та Африки, які працюють у різних галузях, зараз частіше, ніж будь-коли, стають жертвами кібератак, ніж кілька років тому. У середовищі кіберзагроз програми-здирники на сьогоднішній день стали одними з найсерйозніших порушників, які завдають організаціям грабіжницьких збитків. Атаки програм-вимагачів вивели свої мотиви та виконання на зовсім новий рівень, і сьогодні урядові організації лише деякі з недавніх жертв.
На вебінарі був представлений докладний огляд організацій, які здійснили деякі з найгучніших атак програм-вимагачів у регіоні EMEA, а також те, як ці атаки були організовані. Учасники дізналися про останні тенденції атак програм-вимагачів, ознайомилися з презентацією компанії Akamai, яка забезпечує безпеку та надає цифрові можливості для найбільших компаній світу.

ВЗГ ХНУВС