Курсанти-першокурсники Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Вікторія Ярова, Богдан Синьогуб, Володимир Корж і Максим Ананко взяли участь у дводенному  форум-театрі «Твій вибір», який проводився за ініціативи Молодіжної ради при Сумській міській раді у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України та ГО «Молодіжна платформа» за підтримки проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що фінансується МЗС Данії.
Менторами проєкту виступили засновники родинного театру «Нянькіни» Володимир і Тетяна Нянькіни та викладачка вокалу, основ хорового співу та акторської майстерності зразкового музичного театру Марина Велітченко.
Форум-театр – це методика, в якій застосовується досвід тренінгів та інтерактивного театру. Учасники форуму – представники закладів вищої освіти міста Суми, через сценічну виставу розглядали соціальні проблеми.
У перший тренінговий день відбулося знайомство  учасників і зустріч із менторами, завдяки яким  створювалися вистави.
Другого дня курсантська молодь презентувала виступ, в якому розкрила свій творчий потенціал та втілила його у різноманітних ролях. Фішкою форум-театру було те, що кожен із акторів-аматорів міг долучитися до вистави своїх колег.
Цікавий досвід та неймовірні емоції надовго залишаться у пам'яті курсантської молоді.

Сумська філія ХНУВС