Доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Володимир Дементов спільно з начальником управління взаємодії з бізнесом, головним юрисконсультом Сумської торгово-промислової палати Станіславом Литвиненком провели для студентів 2 курсу, які навчаються за спеціальністю «Право», бінарне лекційне заняття онлайн із навчальної дисципліни «Національна економіка» на тему «Інституціональні форми інтеграції у світове господарство».
Станіслав Литвиненко окреслив сутність, особливості і структуру розвитку світового господарства, міжнародних торговельних відносин. Він також розповів про особливості функціонування Сумської торгово-промислової палати. Крім цього, Станіслав Сергійович обговорив зі студентами основні аспекти міжнародної торгівлі, види зовнішньоекономічної політики, їх роль і значення для країни, особливо в умовах сьогодення.
Наприкінці заняття практичний працівник наголосив на значенні платіжного балансу для української економіки та її стабільності. Під час дискусії студенти висловили думки й аргументи щодо перспектив інтеграції національної економіки України у світове господарство, зокрема у досягненні євроінтеграційних цілей.

Сумська філія ХНУВС