Відбулося онлайн-засідання наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 ХНУВС. У засіданні взяли участь завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Ірина Панова, керівниця наукового гуртка Вікторія Мельник і студенти. Зустріч була присвячена темі «Правовий режим воєнного стану в Україні». Вікторія Мельник окреслила організаційні питання діяльності наукового гуртка кафедри, ознайомила нових гуртківців із правилами та положеннями його діяльності. Ірина Панова акцентувала увагу студентів на важливості написання тез-доповідей та наукових пошуків.
Із доповіддю виступив студент Сергій Скрипка, яким була проаналізована тема «Правового режиму воєнного стану в Україні». У виступі були підкреслені питання щодо повноважень, які надаються органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування, що необхідні для відвернення загрози та забезпечення національної безпеки в Україні. Студенти також обговорили питання «Повноважень органів Національної поліції під час воєнного стану», у дискусії були проаналізовані різні погляди на актуальну тематику – зміні та доповнення в Закони України «Про Національну поліцію» та «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» тощо.
Вікторія Мельник окремо наголосила на необхідності дотримання основних вимог Положення про академічну доброчесність в Харківському національному університеті внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС