Науково-педагогічний склад кафедри конституційного і міжнародного права ХНУВС – професори кафедри Андрій Войціховський і Тетяна Гудзь, а також доцентки кафедри Лариса Варунц та Євгенія Логвиненко – прослухали чергову онлайн-лекцію суддів Конституційного Суду України на тему: «Конституційний Суд України: історія створення та виклики сьогодення».
У рамках інформаційно-роз’яснювального заходу були розкриті питання історії створення Конституційного Суду України як єдиного органу конституційної юрисдикції в Україні, актуальності проблематики співвідношення політики і права в діяльності Суду, а також визначено роль Конституційного Суду України у забезпеченні верховенства Конституції України.
Актив курсантсько-студентського самоврядування ХНУВС також прослухав онлайн-лекцію, яку проводили представники Конституційного суду України, зокрема суддя Галина Юровська. Слухачі лекції пройшли тест на знання історії судової інституції, дізналися цікаві факти та особливості формування української судової системи.

ВЗГ ХНУВС