Курсанти першого курсу Сумської філії  Харківського національного університету внутрішніх справ разом із провідною фахівчинею з виховної роботи Ганною Мітітєл і кураторкою Ганною Довгополовою відвідали Сумський національний театр драми та музичної комедії імені Михайла Щепкіна та переглянули виставу української класики другої половини XIX століття за однойменною п‘єсою Івана Карпенко-Карого «Мартин Боруля».
Класикою стають ті твори, у яких порушуються актуальні проблеми різних епох. Саме у виставі «Мартин Боруля», яку Іван Франко назвав однією з найкращих українських комедій, дуже чітко підіймаються важливі питання та проблеми суспільства: бажання отримати титул, сімейні відносини, моральні цінності. «Щепкінці» вдало передали характер і внутрішній світ своїх героїв. Актори своєю професійною грою підтвердили, що прагнення до вершини соціального стану не приводить до щасливого життя.
Переглянувши виставу і посміявшись з її комічних сцен, курсанти поділилися своїми враженнями. Староста групи Аліна Шевченко: «Цей твір нам відомий зі школи, але в театрі сприймається все по-іншому, бо ти опиняєшся в якомусь іншому вимірі». Курсантка Влада Кіхтенко зазначила, що п’єса їй дуже сподобалася, бо переживала всі емоції разом із акторами, іноді забуваючи, що вони просто грають своїх персонажів.
Курсанти залишилися задоволені переглядом легендарної класики, отримали море позитивних емоцій та зробили світлини на згадку.

Сумська філія ХНУВС