На кафедрі тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 ТСП «ЩИТ» Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено координаційне засідання науково-практичного гуртка під керівництвом доцента кафедри, кандидата технічних наук, доцента Ігоря Власенка. У заході взяли участь курсанти усіх факультетів і науково-педагогічний склад кафедри: доцент кафедри, кандидат юридичних наук капітан поліції Тихін Шевченко, старший викладач кафедри капітан поліції Олександр Скляр та викладачка кафедри Анна Циркулєнко.
Під час засідання було підсумовано роботу гуртка за сім місяців, заслухано доповіді про результати наукової та організаційної його роботи, а також затверджено плани подальшої діяльності.
Після закінчення засідання гуртка було проведено практичне заняття за темою «Планування, організація та тактика дій при зачистці поодинокої будівлі», на якому курсанти змагалися у три етапи, відпрацьовуючи практичну складову заняття.
Перший етап пройшов у рамках первинної військової підготовки за темою «Відпрацювання близького вогневого контакту в умовах міської забудівлі» із моделюванням обстановки, максимально наближеної до реальної, та з використанням пейнтбольного обладнання.
На другому етапі курсанти змагалися у виконанні комплексно-силових вправ, спеціально адаптованих до виконання поставлених завдань.
Третім етапом стало проведення заняття за новітньою освітньою методикою «Science brainstorm» та практичного опрацювання навичок критичного мислення.
Під час занять були напрацьовані необхідні навички, визначені та виправлені помилки.

ВЗГ ХНУВС