Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Driving security resilience in an ever-changing world».

Цифрова трансформація торкнулася майже всіх галузей: автомобілебудування, промисловості, банківської справи, охорони здоров'я, а після пандемії – сектору освіти. Всі знають, що уникнути кібератак у 100 % випадків неможливо. Наші мережі стали надто складними та розосередженими, щоб перехоплювати все, а зловмисники стали неймовірно вмілими у пошуку проломів у нашій інфраструктурі. Від промислової мережі до хмари поверхня атаки стає фрагментованою, а хакерські групи стають все більш гнучкими у використанні вразливостей, які часто були присутні протягом багатьох місяців. Пошук шляхів атаки до того, як вони будуть використані по всій поверхні атаки, змінює підхід до управління вразливістю. Компаніям необхідно якнайшвидше визначити критично важливі активи, щоб знизити ризик атаки. 

Учасники вебінару дізналися, як Cisco допомагає організаціям підвищити стійкість системи безпеки за рахунок встановлення та постійної перевірки довіри (безперервний довірений доступ); швидше розставляти пріоритети та усувати інциденти, роблячи правильні дії за допомогою контекстного аналізу (XDR). 

ВЗГ ХНУВС