15 липня в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск студентів денної форми навчання. 190 юнаків і дівчат отримали дипломи про вищу освіту: 164 – із присудженням ступеня вищої освіти бакалавр і 26 – із присудженням освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліст.

Відкриваючи урочистості, ректор університету Валерій Сокуренко запропонував присутнім вшанувати пам'ять героїв, полеглих у боротьбі за вільну, незалежну Україну, та покласти квіти до пам’ятника працівникам правоохоронних органів, які загинули, виконуючи службовий обов’язок.

«Колектив університету зробив усе, щоб молодь набула необхідних знань і реалізувала себе у професії. Утім процес навчання не припиняється. Щоб упевнено почуватися й стати успішною людиною, потрібно багато та наполегливо працювати. Не забувайте рідний університет, своїх викладачів та однокурсників. Нехай кожний із вас досягне тих висот, про які мріє», – зазначив ректор.

Серед випускників нинішнього року – фахівці з юриспруденції, ІТ-технологій, психологи, соціологи, фінансисти. 13 дипломів з відзнакою ректор вручив особисто. З них 10 за спеціальністю «Правознавство», 2 за спеціальністю «Психологія» та 1 за спеціальністю «Фінанси і кредит».

Вітання із закінченням вишу та отриманням диплому передав випускникам від імені голови Харківської обласної державної адміністрації  Ігоря Райніна заступник директора Департаменту науки і освіти Олександр Труш. Професійного зростання та постійного самовдосконалення побажав студентам заступник голови Союзу юристів України, голова Харківської обласної організації Союзу  юристів України Володимир Кривобок.

Із напутніми словами до випускників звернулася завідувач кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ольга Гетманець. Вона побажала молодим людям успіхів в усіх починаннях, упевненості у власних силах і щасливої долі.

Від випускників університету Анна Романченко подякувала керівництву та викладачам навчального закладу, батькам, пообіцявши ніколи не забувати рідну Альма-матер і роки навчання в університеті, сповнені здобутками і незабутніми враженнями, що залишаться на все життя.

Наприкінці урочистостей для всіх присутніх відбулися показові виступи гуртка кафедри тактико-спеціальної підготовки «Щит», кінологічної служби ГУНП в Харківській області, бійців батальйону поліції особливого призначення, університетського підрозділу барабанщиць. Завершилася святкова програма спортивно-хореографічною композицією «Україна». Після фотографування присутнім було запропоновано оглянути виставку озброєння, спеціальної техніки та обладнання, які є на озброєнні Національної поліції України та Національної Гвардії України.

 

ВЗГ ХНУВС