З метою підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти професор кафедри кібербезпеки та DATA–технологій факультету № 6 ХНУВС Олександр Можаєв та доцент цієї ж кафедри Володимир Тулупов разом із фахівцем із кібер- та інформаційної безпеки компанії FREEDEX Олексієм Гораєм провели для студентів 3 курсу спеціальності 125 «Кібербезпека» факультету № 6 бінарне заняття з дисципліни «Цифрова обробка сигналів» на тему «Використання цифрових фільтрів для забезпечення якості інформаційної безпеки у фінансових установах».

На занятті студенти ознайомилися з предметними областями використання цифрових фільтрів, дослідженнями методик побудови, засобами проєктування та програмами симуляції їх роботи.

Олексій Горай підкреслив, що сьогодні цифрові фільтри застосовуються практично всюди, де потрібна обробка сигналів, зокрема у спектральному аналізі, обробці зображень, обробці відео, мови та звуку і багатьох інших додатках. Останнє, у свою чергу, особливо важливо для роботи з проєктуванням та побудовою пристроїв оборонної техніки, з урахуванням різних рівнів безпеки у використанні для людини.

Бінарне заняття сприяло розвитку вмінь та навичок у студентів, необхідних для успішного проведення аналізу мережних пристроїв для захисту інформації.

ВЗГ ХНУВС