Завідувач кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології Харківського національного університету внутрішніх справ професор Михайло Щербаковський та доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Луганського державного університету внутрішніх справ Артем Коваленко провели в режимі онлайн бінарне заняття із дисципліни «Криміналістичні засоби та методи розкриття і розслідування кримінальних правопорушень» для магістрів факультету № 6.

Артем Коваленко розповів про найсучаснішій спосіб фіксування обстановки місця події та окремих слідів злочину – 3D сканер. Цей технічний пристрій дозволяє зафіксувати предмети, потерпілого та оточуючу обстановку в об’ємному вигляді, що дозволяє за необхідності точно відтворити місце події, встановити розміри та взаєморозташування предметів. Викладач також зазначив, що сканер може використовуватися для виявлення та фіксації малопомітних слідів взуття, протекторів шин, побудови  об’ємної зовнішності осіб, які розшукуються, та інших об’єктів.

Артем Коваленко продемонстрував широкі можливості 3D сканеру на прикладах зі слідчої та експертної практики. Доповідь викликала у магістрів жвавий інтерес та численні запитання, на які було отримано вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС