У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося відкриття виставки «Воїни. Історія українського війська», яка була розроблена Українським інститутом національної пам’яті (УІНП). На відкритті були присутні: проректор Анатолій Клочко, начальник Центрального міжрегіонального відділу УІНП Богдан Галайко та провідний фахівець Олексій Серветник, курсантська молодь.

Банерна виставка складається із 19 стендів і відображає головні віхи в історії українського війська, завданням якого протягом багатьох віків було служити власному народові та захищати Вітчизну. Богдан Галайко наголосив, що українські збройні сили мають тисячолітню і славну історію. Зокрема, військова майстерність козаків-запорожців була відома у середньовічні часи усій Європі. На банерах, присвячених добровольчим батальйонам та реформуванню Збройних сил України, серед інших, – ветеранка батальйону «Січ», волонтерка, педагог, фотограф і флорист Ірина Цвіла, яка загинула 25 лютого 2022 року під час оборони Києва.

Екскурсії виставкою для курсантів проводитиме фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи Андрій Прохоров. Він також звертатиме увагу присутніх на відеоматеріали, присвячені сучасним Героям МВС, які роблять свій внесок у Перемогу України.

Слава Україні! Героям Слава!