Заявила про це заступниця міністра внутрішніх справ сьогодні, 7 жовтня, на відкритті першого засідання оновленої Наукової ради. Як голова ради вона заслухала результати наукових досліджень, а також назвала завдання, які ще належить виконати. 

З 2014 року активна діяльність Наукової ради дещо знизилась, а з того часу відбулося багато змін у системі МВС України. Відтак керівництво МВС прийняло рішення про відновлення діяльності та наказом МВС від 18 липня 2022 р № 436 був створений постійний консультативний орган «Наукова рада МВС України» під головуванням заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко. До складу ради увійшли представники апарату МВС, НПУ, ДПСУ, ДСНС, ДМС, НГУ, ЗВО, науково-дослідних установ МВС, а також відомі вчені-правники Національної академії правових наук та Національної академії педагогічних наук України та представники громадськості.

Наукова рада МВС спрямує свої зусилля на здійснення наукової та науково-технічної діяльності в системі МВС, створення належних умов для провадження такої діяльності в закладах та установах, що належать до сфери управління Міністерства.

«Ми маємо синхронізуватися та забезпечити належне використання результатів наукових досліджень, а також максимальне впровадження їх у практичну діяльність підрозділів. Тому серед першочергових завдань, які стоять перед нами, є визначення питань, які потребують оперативного вирішення науковою спільнотою МВС, підготовка плану роботи Наукової ради на 2022–2023 роки та переорієнтація наукової діяльності МВС з урахуванням нашої перемоги», — зауважила Катерина Павліченко.

Після заслуховування доповіді директора Державного науково-дослідного інституту про результати наукових досліджень, винаходів, розробок заступниця назвала завдання, які ще належить виконати. Адже Наукова рада має стати дієвим інструментом розв’язання цих питань.

«Ми зосередимося на максимальному використанні можливостей наукової спільноти, концептуально наведемо порядок у науковій діяльності органів, установ та закладів системи МВС. А Наукова рада, через свої рекомендації щодо здійснення наукових досліджень та запровадження інновацій, має стати рушієм розвитку в усіх напрямках діяльності МВС», — додала Катерина Павліченко.

Також підвели підсумки конкурсу серед науковців. Від імені міністра МВС Катерина Павліченко вручила переможцям нагороди.

 

Департамент комунікації МВС України 

Фото: Андрій Новицький