У засіданні взяли участь ректор університету Валерій Сокуренко, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, член Вченої ради Іван Іщенко, академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка, член-кореспондент Національної академії правових наук України Сергій Гусаров, перший проректор Олександр Моргунов, проректори - Сергій Бортник, Михайло Бурдін, Анатолій Клочко, керівники структурних підрозділів вишу.

Першим на обговорення було винесено питання щодо необхідних змін до освітніх програм, за якими сьогодні навчаються курсанти. Зважаючи на воєнний стан, в якому перебуває наша держава, навчальний процес має бути максимально наближеним до практики. “Ми маємо вносити корективи у навчальний процес, зважаючи на вимоги сьогодення, - підкреслив ректор університету Валерій Сокуренко. - Більше залучатимемо практичних фахівців для проведення бінарних занять, щоб курсанти вивчали практичний досвід поліцейських, розуміли як правильно застосовувати на практиці отримані знання та навички”.

“Практичні підрозділи чекають на ваших випускників, - зазначив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко. - Вони повинні мати не лише грунтовні теоретичні знання, уміти забезпечувати публічну безпеку та порядок, але й бути універсальними солдатами, які володіють вогнепальною зброєю, вміють розпізнавати вибухонебезпечні предмети, у разі потреби - надавати першу домедичну та психологічну допомогу”. З цього питання також виступили перший проректор Олександр Моргунов та проректор Михайло Бурдін.  

Розглядалися й інші актуальні питання - забезпечення дотримання принципів і правил академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу; діяльність наукових гуртків кафедр, циклових комісій Харківського національного університету внутрішніх справ; стан та перспективи розвитку дистанційної форми навчання; удосконалення системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в університеті в умовах дії воєнного стану. Також було затверджено ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття наукових ступенів, монографічні дослідження та навчально-методичні матеріали для використання в освітньому процесі та ін.

Ректор вишу вручив дипломи переможцям Всеукраїнського конкурсу на правниче видання у номінації “Навчальні видання”. Диплом І ступеня отримав начальник науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Костянтин Бугайчук, Диплом ІІ ступеня - декан факультету № 1 Олександр Музичук.

Валерій Сокуренко також представив колективу університету нового тимчасово виконуючого обов'язки декана факультету № 4 доктора юридичних наук, доцента, підполковника поліції Миколу Марчука, побажав йому успіхів та наполегливості у виконанні поставлених завдань.

ВЗГ ХНУВС