На початку російського вторгнення в Україну трагічно загинув голова профспілкової організації Харківського національного університету внутрішніх справ полковник міліції Валерій Іванович Московець. Разом з Валерієм Івановичем загинула його 21-річна онука Анастасія.

Сьогодні, 19 вересня 2022 року, Валерію Івановичу виповнилося б 73 роки…

Більшу частину свого життя Валерій Іванович присвятив захисту прав і свобод громадян, інтересів держави, працюючи в органах внутрішніх справ на керівних посадах різного рівня.

До Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Іванович прийшов працювати у 2001 році проректором – начальником Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів внутрішніх справ. Згодом був призначений проректором по роботі з персоналом, пізніше посів посаду директора Навчально-наукового інституту права та масових комунікацій ХНУВС. Займався науковою діяльністю, навчально-виховною роботою з курсантською і студентською молоддю університету. Він поспішав передати якомога більше своїх знань і досвіду. Його згадують як дуже талановиту й відповідальну людину. У 2018 році Валерія Московця обрали головою новоствореної первинної профспілкової організації ХНУВС. Він користувався великим авторитетом у колективі, знав проблеми людей, прагнув їм допомогти, навіть без найменшого натяку на таку необхідність. Валерій Іванович був справжнім професіоналом і чудовою людиною, харизматичний, великий оптиміст з неперевершеним почуттям гумору. Надзвичайно позитивний, чуйний, доброзичливий, завжди готовий надати допомогу, заряджав оточуючих своєю нескінченною життєвою енергією. Він назавжди залишиться в серцях тих, хто з ним працював, спілкувався, перебував поруч. Від імені колективу університету квіти до пам’ятника колезі поклали начальник відділу кадрового забезпечення Вадим Безусий та завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності Олексій Сердюк.

ВЗГ ХНУВС