Підвищення стійкості держави і суспільства до терористичної загрози є важливим елементом забезпечення національної безпеки в цілому. Підвищення стійкості України до терористичної загрози потребує певного удосконалення антитерористичного законодавства, оновлення моделі взаємодії спеціальних служб і правоохоронних органів з населенням з питань запобігання і протидії тероризму, а також мінімізації наслідків вчинення терактів. З метою обговорення цих питань Штабом Антитерористичного центру при СБУ України спільно з Національною академією СБУ було проведено круглий стіл «Актуальні питання удосконалення загальнодержавної системи боротьби з тероризмом в умовах функціонування режиму воєнного стану».

Харківський національний університет внутрішніх справ на цьому заході представив доцент кафедри теорії та історії держави та права факультету № 1 Віктор Лазарєв. Він виступив із доповіддю «Підходи до розуміння поняття «тероризм»: вітчизняний та закордонний досвід». Доповідь представника ХНУВС викликала жваву дискусію, оскільки всебічне розуміння всіх граней поняття «тероризм» має вирішальне значення задля визначення принципів боротьби та протидії тероризму, модулювання всього спектру правовідносин, які з ним пов’язані, налагодження міжнародного співробітництва у галузі подолання цього явища як в умовах сьогодення, так і в майбутньому.

Підбиваючи підсумок роботи круглого столу, організатори висловили вдячність представнику Харківського національного університету внутрішніх справ за активну участь у роботі круглого столу та побажання у подальшому співпрацювати з навчальним закладом.

ВЗГ ХНУВС