Шановні колеги, науковці та освітяни!

Наша країна відзначає День Незалежності. Для всіх нас українців – це свято, яке віддзеркалює прагнення нашого народу до єдності та самостійності. Україна – наш дім уславлений своєю багатою історією, своїми традиціями, культурною спадщиною, а найголовніше надбання років незалежності – це міцна, згуртована, зріла нація. 

Саме нерозривний зв'язок усіх поколінь українців, які зробили свій внесок у будівництво, зміцнення, а зараз захист України, не дали агресору в повній мірі реалізувати свої загарбницькі плани. Ми змогли відстояти Харків, Київ і Одесу, Миколаїв, Суми і Чернігів, зробили майже неможливе для зміцнення обороноздатності країни та забезпечили спрямований рух України до єдиної європейської родини. В ці буремні для всіх нас часи, ми з усією впевненістю заявили про свою силу та відданість Батьківщині. 

Харків, по праву, є провідним осередком науки і освіти України, флагманом, у якому склалися унікальні науково-педагогічні колективи, де гармонійно поєднуються: працелюбність, молодість і досвід, стратегічне та концептуальне мислення, високий професіоналізм та глибоке відчуття відповідальності за доручену справу. Заклади освіти нашого міста є одним із його символів, рушійною силою, що дає невпинне зростання інтелектуального потенціалу держави в цілому. 

Саме завдяки наполегливій праці освітян до наших лав постійно долучаються цілі плеяди талановитих, сповнених творчої наснаги молодих патріотів України, формується нове покоління сучасних українських героїв, які цінять та поважають здобутки своєї Батьківщини і здатні їх примножити. Ми дуже пишаємося та горді тим, що робимо спільну справу і впевнені – всі наші добрі надбання будуть тільки зростати, а засіяна нива дасть щедрі та якісні сходи. 

Від імені колективу Департаменту, та від себе особисто, хочу запевнити, незважаючи на агресивні спроби порушити єдність українського народу, поставити під сумнів нашу спроможність бути стійкими, бути взагалі, наш дух є незламним, за нами правда! На жаль, так сталося, що цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Я хочу всім побажати наснаги, нових прогресивних і творчих ідей, подальших досягнень спрямованих на зміцнення сили для блага народу України. 

І нехай нам буде від Бога – щастя, від учнів – шана, від друзів – розуміння. Мирного неба та перемоги. Слава Україні!

Директор Департаменту Олексій Литвинов