Напередодні Дня Прапора та Дня Незалежності України відділом соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ за сприянням Вінницького обласного краєзнавчого музею для курсантів факультетів № 2 та № 3 розпочато ознайомлення з новою пересувною виставкою «Державотворчі традиції на Вінниччині». Вона покликана сприяти формуванню у відвідувачів почуття патріотизму, любові до рідної історії. Матеріали виставки розповідають про складні й величні часи становлення української державності з прадавніх часів.

Виставка створена на основі архівних та музейних документів, світлин, спогадів учасників боротьби за незалежність України. Її експозиція об’єднує дев’ять розділів, в яких розповідається про державотворчі традиції українського народу від часів Київської Русі до незалежної української держави нашого часу.

Перші екскурсії для курсантів 2 курсу факультету № 3 були проведені науковим співробітником Вінницького обласного краєзнавчого музею Євгеном Тичуком. Наступні екскурсії проводитиме фахівець відділення дозвілля відділу соціально-гуманітарної роботи ХНУВС Андрій Прохоров.

ВЗГ ХНУВС