Школою наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ проведено четвертий вебінар на тему «Права споживачів фінансових послуг під час війни» у рамках співпраці з Харківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Спікером виступила заступниця директора Центру Лілія Йолкіна.

На початку онлайн-заходу голова Школи наукового лідерства Віталій Найда звернув увагу курсантів на важливість фінансової грамотності для сучасної людини, на значну кількість звернень до Національної поліції у сфері вирішення фінансових питань, для розгляду яких важливою є співпраця поліції з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Лілія Йолкіна підготувала для учасників Школи презентацію, наголосивши, що молоді часто не вистачає життєвого досвіду для прийняття правильних фінансових рішень. Курсанти були вражені даними, що навела спікерка щодо кількості боржників в Україні за споживчими кредитами та іншими угодами, які часто укладаються на несправедливих умовах, або навіть з використанням шахрайських схем. Лілія Йолкіна наводила приклади зі свого багаторічного досвіду надання правової допомоги громадянам, у тому числі й за допомогою Національної поліції України.

Курсанти університету брали активну участь в обговоренні та задавали вектор плідній дискусії. Курсанти цікавилися питаннями кредитних зобов'язань для мешканців тимчасово окупованих територій, діяльністю колекторів в Україні та її межами в рамках діючого законодавства, актуальними проблемами страхування майна в умовах воєнного стану та іншими питаннями, які зробили зустріч по-справжньому інтерактивною та корисною.

ВЗГ ХНУВС