Команда Харківського національного університету внутрішніх справ, незважаючи на війну в нашій країні,  продовжує займати лідируючі позиції у сфері кібербезпеки на провідних світових спеціалізованих платформах. Наразі університет посідає десяте місце у світовому рейтингу університетів на інтернет-платформі «Hack The Box» (https://www.hackthebox.eu/), призначеній для відпрацювання у спеціальному віртуальному середовищі практичних навичок щодо тестування на проникнення до різного типу мережних вузлів.

Наразі в платформі «Hack The Box» зареєстровано 844 команди з різних університетів, серед яких десять українських. До ТОП-100 входять два українські виші: Харківський національний університет внутрішніх справ – десяте місце та Харківський національний університет радіоелектроніки – 69 місце.

«Hack The Box» – це онлайн-навчальна платформа з кібербезпеки, що дозволяє людям та компаніям підвищувати свої навички пентестінгу в ізольованому, ігровому навчальному середовищі. Декілька сотень постійно оновлюваних віртуальних лабораторій для навчального злому, корпоративних сценаріїв у реальному світі та завдань типу CTF – усе це частина масово зростаючої спільноти з кібербезпеки, яка налічує сотні тисяч осіб, де професіонали обмінюються ідеями, а працедавці підбирають собі майбутніх працівників.

ВЗГ ХНУВС