Школою наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ проведено другий вебінар на тему «Порядок залучення захисника у кримінальному провадженні» у рамках співпраці з Харківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правовової допомоги. Спікерами виступили заступниця директора Центру Лілія Йолкіна та практикуючий адвокат Юрій  Ходаковський, який тривалий час співпрацює з системою надання безоплатної вторинної правовової допомоги.

На початку онлайн-заходу голова Школи наукового лідерства Віталій Найда акцентував увагу курсантів на важливості для майбутніх слідчих та дізнавачів Національної поліції України обраної для вебінару теми. Лілія Йолкіна підготувала для учасників Школи змістовну презентацію про правові основі залучення захисника у кримінальному провадженні, про випадки обов' язкової участі захисника, а також про організуючу роль Центру в процесі залучення захисника. Адвокат Юрій Ходаковський у своєму виступі виділив основні практичні аспекти, на які варто звернути увагу майбутнім правоохоронцям, а саме – на строки, реалізацію виклику захисника на практиці, необхідні для цього процесуальні документи, навів приклади із власної практичної діяльності в Харкові, у тому числі в період воєнного стану.

Учасники Школи брали активну участь в обговоренні практичних проблем, відповідали на запитання спікерів, цікавилися участю захисника у спеціальних провадженнях та іншими важливими питаннями, що виникають у повсякденній діяльності слідчого та дізнавача.

ВЗГ ХНУВС